Cat costa de slefuit un metru patrat de marmura

In articolul de astazi doresc sa raspund unei intrebari venite de la un client si anume de ce slefuirea unei pardoseli de marmura nu este mai ieftina??Sa luam ca exemplu o pardosea din marmura care nu a fost slefuita niciodata cu diferente de nivel pentru care este necesara slefuire grosiera,finisare ,lustruire si cristalizare.Pentru toate aceste operatii sunt necesare utilaje profesionale speciale si o multime de consumabile cum ar fi pietre abrazive sau diamantate,paduri,cristalizant,lana de otel,chituri epoxidice,praf de lustruit sau acid oxalic(sare de macris)dar este nevoie si de personal calificat in domeniu si multa experienta NU meseriasi facuti peste noapte deoarece pardoseala va avea de suferit, implicit si buzunarul dumneavoastra .  Toate aceste consumabile sunt suportate de meserias si nu de proprietar ,iar procurarea lor in ROMANIA nu este usoara nu se gasesc la orice magazin de bricolaj majoritatea le aducem din import,drept urmare un metru patrat nu se poate realiza cu 30LEI !!                                                                                                                                                                                                                                                         Revenind la pardoseaua noastra din marmura pentru a o slefui si lustrui este nevoie de cel putin 7 granulatii de piatra sau diamante deci este nevoie sa trecem peste un metru patrat de marmura de cel putin 7 ori in parte urmand ca dupa fiecare trecere pardoseala sa fie curatata si aspirata .De asemenea toate aceste operatii se fac manual cu flexul pentru margini ,din cauza ca utilajul nu slefuieste pana la margine .Dupa slefuire se trece la lustruire cu praf de lustru sau acid oxalic iar in final se face cristalizarea ,operatie care in cazul unor anumite tipuri de marmura este obligatorie cum ar fi marmura VOLAKAS ,marmura care fara cristalizare nu luceste si nu se obtine efectul tip oglinda.

Toate aceste adunate se reflecta in pretul final de executare de un metru patrat de slefuit marmura nu se poate realiza cu 30 LEI !!          In acest video puteti vedea cum se desfasoara o operatie de slefuire granit si in ce consta ea ,pentru mai multe informatii sau o monstra gratuita de slefuire nu ezitati sa ne contactati .

Beton slefuit sau vopsea epoxidica?

Transforma podeaua de beton!

Grație cercetării continue a noilor tehnologii pentru tratarea suprafețelor, in ultimi ani a aparut o noua tehnica numita Super Concrete care vă permite să transformati orice pardoseala din beton vechi, urât, murdar sau cu praf de beton într-o suprafață perfect netedă, extrem de durabila, lucioasa , incredibil de frumoasă, ușor de curățat . Prin aplicarea acestei tehnicii pe  o pardoseala noua din beton elicopterizat puteți obține rezultate uimitoare și comparabile în aparență și rezistență cu marmură sau mozaicul.

Beneficii:
• Ușor de curățat .
• Nu se presara. Podeaua nu mai produce  praf.
• Rezistent la trafic. Deosebit de potrivit pentru traficul cu motostivuitorul care nu va lăsa urme negre de anvelope pe podea , dar va avea întotdeauna o aderenta bună .
• Rezistent la agenți externi, deoarece suprafata este consolidata și impermeabilizată.
• Nu se zgarie. Nu apar zgarieturi, dungi inestetice așa cum este cazul pe pardosele  acoperite de rășini epoxidice sau vopsele. Suprafața este șlefuită, și nu acoperita cu ceara, rășini sau produse  care se pot zgaria.
• Igienică. Suprafața netedă,  și dura  non-absorbanta și, prin urmare, facilitează eliminarea germenilor și bacteriilor.
• Cost. Transformarea unei pardoseli  vechi in una noua din punct de vedere estetic , este mult mai ieftin decât orice altă soluție. De asemenea, o suprafață netedă, comparativ cu o podea de beton dura permite economii considerabile la costurile de întreținere, deoarece utilajele sunt solicitate putin din care rezultă  mai puțină uzură de perii, discuri, roți, mop, etc.
• Pot fi colorate. Și „este posibil pentru a adăuga o notă artistică prin colorarea cu culori de impregnare numita COLOR DYE BETON. Colorantul  spre deosebire de  lac nu fac film culoare rezultand prin reacția cu „sărurile de ciment.” Așa că nu devine zgâriat, ca vopselele și nu exista riscul aparitiei de bule sau crapaturi ca la  rășini.
• Ecologic. Pardoseala este șlefuita și lustruita fără aplicarea de rășini, vopsele sau alte produse potențial nocive și cancerigene.

Avantajele:
• Praful • suprafata durabila • rezistent la impact  • Ușor de curățat • Rezistență la agenți externi • înaltă valoare igienică la locul de muncă • Posibilitatea de colorare

Aplicatii:
• Magazine și dealeri. • Centre logistice. • Garaj. • Domenii de activitate și birouri. • Zone de producție. • Sali moderne. • Depozite. • Loc de parcare. • Aeroporturi. • Scoli. • Showroom. • Galerii. • Muzee. • Cluburi. • Pub.                Sursa aici Mai multe

Cum se calculeaza vanzarea si manopera la piatra naturala

h5                                                                                                                                                                                                                  Costul manoperei dar si al vanzari pietrei naturale  în  constructii   este întotdeauna punctul de confuzie pentru majoritatea consumatorilor. Acest text va încerca să rezolve orice întrebări cu privire la aceste nelamuriri
Există trei categorii principale,  pe piața cu amănuntul:  metrul patrat, metrul liniar ,la bucata
Înmulțind lungimea ori latimea de material rezulta metru pătrat. Pe de altă parte, atunci când spunem metru liniar  inseamna numai lungimea materialului,iar la bucata  nu necesită o analiză specifică. pur și simplu rezuma piesele. Având acum măsuri curente la metrul  pătrat sau liniar , bucăți înmulțim prețul unitar furnizat de către comerciant sau meserias rezulta  costul total care urmează a fi cheltuit  pentru acest material.
După ce am analizat metoda de calcul acum am ajuns la următoarea întrebare: Cine și ce determină daca costul ar trebui să fie perceput la  metru pătrat sau metru liniar. Pe piața comertului din piatra naturala , există reguli generale care sunt generate de ani de experienta in domeniu si anume;

Pardoseli: Unitatea de măsură a materialului este metrul pătrat.
Pentru Scari: Unitatea de măsură este metrul liniar   și include treapta si contratreapta.
Pentru plinta: Unitatea de măsură este metrul liniar.
Pentru glafuri: Unitatea de măsură a materialului este metrul pătrat sau metru sau metrul liniar. Acest lucru va depinde de ce latime are materialul si ce risipa apare pentru astfel de lucrări.
Pentru bancuri  de bucătărie: Unitatea de măsură a materialului este metrul liniar.
Pentru spatele bancurilor de  bucătării: Unitatea de măsură a materialului este metrul pătrat.
Pentru pereti: Unitatea de măsură a materialului este metrul pătrat.
Semineu: Unitatea de măsură a materialului este de obicei bucată și ea depinde în mare măsură de dificultatea lucrarii.                   Slefuire padoseli :unitatea de masura este metrul patrat                                                                                                                                    Slefuire scari :unitatea de masura este metrul liniar
Pentru a încheia această scurtă trecere în revistă, am dori să subliniem faptul că acestea sunt regulile generale si că  pot exista excepții fie la cumpararea materialului sau la montajul acestuia.

Marmura de Carrara

carrara-marble-quarry-1                                                                                                                                                              Carierele de marmură de Carrara
Puține,  industriile din lume au un procent mai mare de deșeuri din extracția de marmură, cum ar fi cea făcută în Italia, dar, cu toate acestea, faimoasele depozite de Carrara a lucrat timp de peste 2000 de ani, și, conform declarațiilor experților, care au examinat  muntele  pe acesta cariera de marmura , cantitatea de marmura de înaltă calitate rămâne încă să fie excavate este atât de mare încât Carrara promite să ofere rata actuală a cererii de marmura pentru alte câteva secole. Piscurile ce domină Carrara şi Pietrasanta par a fi pătate cu zăpadă. Dar e numai o iluzie. Petele albe sunt în realitate suprafeţe vaste acoperite cu bucăţi de marmură rămase în urma lucrărilor de exploatare. Aceşti munţi, care fac parte din Alpii Apuani ai Toscanei, aflată în zona central-nordică a Italiei, reprezintă o raritate geologică. Ei sunt din marmură! Nicăieri în lume nu găseşti acest material nobil într-o cantitate atât de mare. Când natura a creat in munti Alpilor Apuani, a format un depozit de marmura, care este într-adevăr foarte mare în dimensiune, deoarece nivelele cu cea mai bună calitate de marmura Carrara pare să existe la  o înălțime care ajunge până la 5.500 de picioare deasupra nivelului mării. Adâncimea exactă nu este cunoscută, deoarece depozitele nu au fost investigate prin utilizarea echipamentelor tehnice moderne, cu toate acestea, arată că o parte semnificativă a formării muntelui, în comunitatea Massa, în care Carrara, pare să fie în întregime din marmură, și se crede că formarea unor zone extinse complet 500 picioare,  în jos, fără un singur strat sau împunsătură dintr-o altă piatră. Metodele antice de exploatare au rămas în mare parte neschimbate secole la rând. Pene de lemn erau strategic introduse în fisurile naturale sau în adânciturile săpate în rocă de lucrători. Când se turna apă pe ele, penele se umflau, iar din bloc se desprindea o bucată de marmură. Pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, în lucrările de exploatare a început să se folosească explozibilul. Dar prin această metodă se distrugea prea multă piatră, astfel că doar cel mult o treime din ea mai putea fi folosită. Uriaşele bucăţi de marmură abandonate — acele pete ce aduc cu zăpada — sunt o mărturie a metodelor folosite în vremuri demult apuse.
In ultimii ani, carierele de Carrara au avut o producție anuală totală de aproximativ 200.000 de tone. Ele oferă cea mai mare parte din marmura utilizată în Italia și în Europa de astăzi pentru sculptură și alte lucrări decorative, și, după cum știm, o cantitate mare este trimisa  în Statele Unite, în bucăți, sub formă brută sau prelucrata. Aceste depozite sunt destul de accesibile, mai ales că ,carierele principale acum sunt atinse printr-o cale ferată care face legătura cu principalul punct de transport maritim orasul mic port de Avenza  si Golful Liguria. Avenza este de fapt doar trei mile distanță de orașul Carrara în sine, si carierele sunt distribuite într-o zonă care se întinde de mai multe mile dincolo de frontierele sale. Cel mai apropiat oraș mare este Pisa în nordul Italiei, treizeci și două de mile depărtare. Cea mai mare parte de  marmură în această regiune provin din carierele de Avenza, acestea fiind plasate în  bărci mici cu pânze și  transferate la Genova și Livorno, unde există  multe ateliere de prelucrare. Aceste orașe sunt, de asemenea, principalele puncte de unde  urmează să fie trimise în alte părți ale Europei și Americi. În prezent, aproximativ șase sute cariere sunt în funcțiune . Dintre acestea, mai mult de jumătate sunt în Carrara sau în apropiere, aproximativ cincizeci sunt în orașul Massa, iar restul sunt împrăștiate în principal, în municipiul Massa. Ele dau de lucru la aproximativ 6.000 de oameni, și este singurul suport economic al populației de aproximativ 75.000, în această parte a Italiei.
O dovadă frumoasă a superioritati acestei marmurei este data de către sculptorul Moli în „Proiectul mama Pompei”, acum în posesia domnului Mitchell Henry, în Londra. Femeia, care fuge cu copilul ei de la dezastru, încercând să protejeze ea de ploaie de foc, cu o perdea sau un cersaf , pe care o ține peste cap.  Măiestria  cu care au fost create aceste pliuri, și finețea muncii este atât de fragilă încât se pare la fel de subtire si transparent, ca și cum ar fi panza de in .
In urmă cu aproape o sută cincizeci de ani celebra Academia de Arte Plastice a fost fondata  în Carrara, iar micul oraș este de  mult timp unul dintre centrele de artă reale ale Europei, chiar daca este mai rar auzit în comparație cu Florența și alte comunități italiene. Michelangelo a lucrat aici timp de mulți ani, și a fost unul dintre primii înțelepți care au realizat amploarea și calitatea monoliţilor de marmura. Bondinella și mulți alți maeștri ai daltii au avut ateliere  în Carrara, iar unele dintre creatiile lor sunt prezentate în muzeu, care cuprinde una dintre cele mai mari colecții de sculptură existente, inclusiv piese datând aproape din timpul Imperiului Roman.                                                                                                                                                                                                                                             sursa foto -http://www.ivarhagendoorn.com/

Ce este cristalizarea la marmura?

cristalizator pentru marmura
cristalizator pentru marmura
Cristalizare
Termenul de cristalizare a intrat în limbajul industriei de marmură pentru a descrie o procesul de lustruire si intretinere a luciului pe suprafețele din marmură ,granit,mozaic travertin etc. acesta creează stralucire „ca o oglindă”.Spanioli fiind primii care au descoperit-o noi la randul nostru folosim numai produse de cristalizare made in Spain marca Coor&Kleever

Procesul de cristalizare cuprinde pulverizarea lichidului pe suprafață din marmură și lustruirea cu masina monodisc cu paduri sau cu lana de otel.

lana de otel pt. marmura
lana de otel pt. marmura
Lana de otel generează căldură prin frecare și reacția chimică a marmurei cu lichidul produce un nou amestec pe suprafața de marmură. Acest proces protejează suprafața rocii, adaugă luciu și poate întări piatra.

Caracteristici cristalizare:

În procesul de cristalizare, căldura produsa prin frecare ajută suprafața sa strălucească mai puternic.

Cristalizarea NU creează nici un film (strat) pe suprafață, cum ar fi ceara.
Cristalizarea ajută, de asemenea pentru a crea o suprafață non-alunecare.
Cristalizarea este rezultatul creat din reacția chimică produsa pe suprafața rocii.
Cristalizarea oferă finisaj lustruit, la nivel înalt pe suprafața de marmura.
Este extrem de important ca acest proces ar trebui să fie efectuat numai de către tehnicieni formați, care sunt complet familiarizați cu ea

Valoarea mozaicului in zilele noastre

mozaic

Valoarea mozaicului din marmura in zilele nostre

 
Mozaicul este totalul de pietre din marmura amestecate împreună cu praf de marmura, ciment , apa si colorant la alegere.
Când pietrele sunt montate dupa un plan anume atunci se creaza mozaicul venetian,iar cand este de formă neregulată, (plasat la întâmplare)se creaza mozaicul clasic.
 Am vrut să subliniez că mozaicul dupa un model anume (în special în case vechi boieresti ), nu ar trebui să fie eliminate, pur și simplu pentru că nu nu se mai fac fiind o artă care a fost, si din din păcate, a disparut,aici fac exceptie mozaicurile turnate in perioada comunista prin blocurile construite la repezeala care nu au valoare .
 În străinătate, în special în Italia, au devenit din nou la moda. În Grecia astazi sunt in forme de placi patrate turnate gata, montate fără îmbinări apoi slefuite si lustruite si aici fiind din nou la modă!
În zilele noastre in tara sunt eliminate foarte usor ușor (de dragul modernismului ) fără a pune în considerare calitatea materialelor si arta construirii lor.
 
Avantaje:
 1) Într-o clădire, mozaicurile sunt perfect compatibile cu clădirea.
2) Sunt fara rosturi si dintr-o bucata continua , fără diferențe de înălțime.
3) Lustruirea evidenția frumusețea naturală a rocilor .
4) Poate lua orice formă și culoare doriti.
5) Nici un alt material nu poate rezista in timp la fel de mult ca și mozaicul, mai ales în aer liber. Imaginați-vă alte materiale în locul mozaicului, după 40-60 de ani.
6) Nu există contractii, o problemă serioasă la orice gresie sau alte materiale montate prin lipire .

 
Contra:
1) Este un motiv de saturație în gusturile consumatorilor care doresc ceva diferit,chiar daca este de calitate este suficient pentru a schimba aspectul, dar, de asemenea tine si de psihologie
2) Trebuie să fie găsit un meserias capabil să astupe golurile create de renovarea spațiului, intervenții de exemplu, noi conducte în podea sau eliminarea unui zid .
 
 Daca doriti sa inlocuiti mozaicul sau sa-l acoperiti trebuie sa aveti in vedere următoarele:
1) Calculul greutati suplimentare a clădirii,(mai ales in cazul balcoanelor si teraselor) în acest caz un inginer constructor va poate da răspuns
2) Pentru a fi acolo mozaicul pentru atât de mulți ani, cu siguranță a fost incercat în condiții dure.
 de ce sa puneti ceva ce nu știti cum se va comporta în viitor?
3) Astăzi mozaicurile sunt mai bune decât inainte , pentru că in trecut nu existau toate echipamentele de astazi si slefuirea -lustruirea era facuta manual.slefuire manuala mozaicsursafoto
4) În cazul în care doriti sa acoperiti mozaicul cu alte materiale suprafața nu trebuie să fie lustruita doar slefuita grosier pentru a avea o aderenta mai buna .
 

INTREBARI FRECVENTE

Inrebari frecvente intretinere suprafete din marmura,travertin,mozaic
Intrebari frecvente intretinere suprafete din marmura,travertin,mozaic

1. Pardoseala de marmură, în unele locuri are zgarieturi de la mutarea mobilei prin camera . Pot sa le „șterg” cu un material?

-Din păcate nu. Aceste zgârieturi nu pot fi umplute cu chit sau altceva. Marmura trebuie să fie șlefuita și lustruita la nivel local.

2.Peste marmura a căzut – lamaie – Coca-Cola , clor , și a lăsat pete. Pot sa le scot ?

-În realitate , acest lucru nu este pata , stratul de suprafata lucios al marmurei a fost distrus de lichidele ce contin acid. Este nevoie de slefuire locala și lustruire. 3. Marmura are o pata de culoare si este ca si udata. Poate reveni la starea initiala?

Da, există materiale care pot elimina pata de culoare din marmura.

4. Pardoseala de marmură este absorbanta. Cum îmi pot proteja podeaua? Exista soluti pentru impermeabilizarea marmurei lustruite si pentru marmura mata care dupa ce vor fi aplicate protejeaza suprafata

5. Pot să protejez semineul meu din marmură de eventualele pete de ulei sau fum?

Da, există materiale pentru protecția de ulei si fum .

6. Cum pot elimina semnele lasate de pahar pe blatul de marmură din bucatarie?

Exista cremă specială pentru curățarea unor astfel de semne și revitalizeaza marmura.

7.Cu ce soluti de curatare ar trebui să spalata marmura?

Numai detergenți „neutri”, cu pH 7 sunt potriviti pentru curățarea suprafetelor de marmura extrem de lustruite, pentru că ele nu afectează luciul.

8. Este de ajuns curățarea inițială cu apă curata a marmurei dupa montaj ?

-Nu este nevoie de curățare cu substanțe speciale de curățare care elimina resturile de materiale de montaj (chit, ciment, etc.).

9. O scară de marmură veche poate fi readusa la forma sa inițiala, lustruita?Va fi praf?

Da acest lucru este posibil cu utilizarea de materiale și masini care lucrează cu apă și nu generează praf .

10. După câțiva ani de utilizare a pardoseli de marmura aceasta a devenit aproape mata nu mai are luciu oglinda dar nici pete sau zgârieturi. Trebuie lustruire din nou se poate face ceva rapid si economic?

Da, există o modalitate de a „improspata” pardoselile de marmură(granit,mozaic,travertin) fără șlefuire din nou. Prin lustruirea acesteia cu monodiscul si paduri speciale recuperarea va fi mult mai rapida și mai economica.

11. Suprafata de marmură sau mozaic are gauri. Exista posibilitatea de a umple găurile și relustrui podea?

Da, există materiale speciale (rasini epoxidice) sau ciment alb cu colorant si aracet, care pot umple aceste găuri din marmura sau mozaic. Apoi, podeaua poate fi slefuita de la zero și lustruita.
12. Am o veranda cu marmura buciardata în aer liber și as vrea să o protejez de eventuale pete și murdărie.

Pentru podele buriciardate este absolut necesară protejarea cu impermeabilizant fie pentru protecția împotriva petelor solubile în apă sau pentru protecție împotriva petelor de ulei .

13. Putem curăța și proteja pereti placati cu marmură impotriva graffiti? Da exista soluti de curățare speciale pentru vopsele graffiti. După curățare este necesar să se impermeabilizare suprafata pentru protectie la pulverizarea graffiti.

Intretinere mozaic, granit ,travertin

Intretinere, Curatenie Instrucțiuni pentru marmură, mozaic, granit ,travertin

Întreținere și curățare marmura, mozaic, granit. Cum să păstrați zona curata

 

Suntem dispuși să vă ajutam cu informații in legatura cu  întreținerea pardoselelor dv.. Materiale, cum ar fi marmura, mozaic, granit, technogranitul,travertinul, pardoselile industriale, necesită curățarea frecventă  cu produse specifice, care pot fi achizitionate de la magazinele de specialitate, care au doar produse pentru marmura si granit . Nu este bine sa cumparati  agenti  de curățare și detergenți din  alte magazine  pentru că cele mai multe ori dauneza  și deterioreaza suprafata. Mai mult decât atât  pardoseli  si suprafete de marmura  antichizate , granit, mozaic, necesita ingrijire speciala pentru a rămâne curate.Dacă urmați instrucțiunile de întreținere care vi le dam luciul va dura mult mai mult și spațiul va rămâne curat pentru mai mult timp.

Este foarte important pentru pastrarea pardoselei curate este impermeabilizarea suprafetei, adică protecția împotriva petelor cum ar fi uleiul, vin, cerneală, produse alimentare, sosuri, murdărie. Iata cateva sfaturi simple de întreținere a pardoselelor  sensibile

Granite, Marble, Sealing, Countertop, Counter Top, Waterproof, Stone Impregnator

Aveți grijă să nu cadă pete acide (acizi cum ar fi sucuri, otet, lamaie etc.) sau pete alcaline (curatatori de tip  viakal sau curatatorii care conțin amoniac, etc.). Dacă acestia raman pe suprafata vor distruge luciul
Orice patare aparuta se va curata imediat   cu apă și  cu un burete moale (nu partea cu partea cea verde) și o cantitate minimă de detergent neutru special  sau detergent de vase simplu (nu detergent cu oțet sau lămâie). Repetați apoi  cu burete moale și apă curata și ștergeți.
Asezati  un covor pe suprafetele des circulate , mai ales la  intrare, bucatarie si holuri,iar  covoarele pe partea dedesupt  să fie moi, astfel încât să nu zgâriați  podeaua. Evitați rogojini pentru ca au noduri dedesupt si pot dauna . Regula este ca tot ce dauneaza  pielei  noastre  cum ar fi frecarea cu un burete cu partea tare (cea verde)  dauneaza si pardoselelor din  marmură, mozaic, granit etc.
Nu e bine sa spalam numai cu apa curata , trebuie să folosim si  un detergent  special neutru  pentru curatatul nostru Pentru suprafete din piatra naturala, cum ar fi marmura, mozaic, granit, etc. este recomandabil să se utilizeze o cantitate minimă de detergent neutru pot fi achizitionat de la magazinele de specialitate cu produse marmura, granit, etc .nu va  recomandam săpun verde, care nu face rău, dar nu  ofera nimic în menținerea suprafeței.
Folosirea unor lavete din bumbac moi  sub picioare in timp ce mergeti prin casa este de asemenea recomandabila.Daca  in timp suprafata pierde din luciu aceasta  se poate reconditiona fara a fi inlocuita prin reslefuire  din nou cu masini profesionale dotate cu pietre abrazive sau cu diamante si apa .De asemenea se poate lustrui cu monodiscul si paduri speciali pentru polishare  in functie de gradul de deteriorare  a suprafetei                                                                                        cropped-dsc05761.jpg